Hoofdredacteur

Hoofdredacteur

Wil jij eindverantwoordelijk zijn voor het totale redactionele beleid van de producten van Pulse Media Group? En wil jij graag werken voor een scale up? Zoek dan niet verder!

Waarom Pulse Media Group?
Pulse Media Group (PMG) is een landelijke toonaangevende uitgever op het gebied van innovatie, opinie, nieuws en ontwikkelingen binnen de zakelijke en gezondheidsbranche. Iedere maand brengen wij in eigen beheer meerdere themabijlagen en een magazine uit bij diverse kranten en magazines, waaronder de Volkskrant, Trouw, Elsevier weekblad, MT en Arts & Auto. Daarnaast publiceren wij online specials en content op onze online platforms. Je krijgt veel vrijheid, zelfstandigheid en een leuk team!

Wat PMG uniek maakt?
De combinatie van hoogwaardige journalistiek (redactioneel en commercieel), de informele bedrijfscultuur en de gezelligste collega’s. Je zult tot het uiterste worden gedreven, maar successen worden altijd groots gevierd!

Wat ga je doen als hoofdredacteur?
Jij bent verantwoordelijk voor alle on- en offline content. Je coördineert de inhoud en tone of voice van onze uitgaves en daarnaast ben je verantwoordelijk voor alle externe mailingen. Je wordt budgetverantwoordelijk, neemt de managementtaken op je en hebt een sterk commercieel inzicht. Nog niet alles is set in stone, dus er is nog heel veel mogelijk! Je hebt een carte blanche op het gebied van inrichten van de redactie en bent hire-fire verantwoordelijk. De redactie telt 8 medewerkers, waaronder (web)redacteuren, content markteers en vormgevers. De eindverantwoordelijkheid ligt zowel inhoudelijk als zakelijk bij de hoofdredacteur. Je adviseert als lid van het managementteam de CEO van Pulse Media Group.

Waarom we jou willen?
Naast jouw commerciële manier van denken, ben je creatief, denk je in mogelijkheden en heb je een strategisch inzicht. Je kunt adviseren over cross mediale concepten en innovatie plus commercie zit in je bloed. Je vindt het een uitdaging om met grote klanten te werken binnen de gezondheidsbranche en de zakelijke markt. Jij weet hoe we onze kunnen doelgroep raken, bent altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en snapt het belang van een goede balans tussen redactie en sales. Je herkent jezelf in de volgende competenties: resultaatgericht, samenwerken en ondernemerschap. Je bent woonachtig in een straal van maximaal 30 km rondom Amsterdam en fulltime beschikbaar (40 uur).

Wat breng je mee?
• Je hebt een uitgebreid netwerk en ruime praktijkervaring als redacteur
• Je hebt ervaring met het organiseren van beurzen en sponsoring
• Je hebt ervaring met de uitbreiding van marketing segmenten en creatieve cross mediale concepten en redactionele formules
• Je bent bekend met het opstellen en uitvoeren van strategische marketing, communicatieplannen, branding en stakeholdersmanagement
• Je hebt ervaring als leidinggevende en bent goed in teambuilding
• Je kunt jouw creativiteit zowel redactioneel als commercieel inzetten
• Je hebt affiniteit met zowel print als online media
• Je bent enthousiast en hebt journalistieke ervaringeen echte netwerker en een energizer
• Een Nima A of B certificaat
• Een training in Management bij de Baak of Nyenrode is een pre

Wat bieden wij jou?
“Enough is never enough”! (Ray Kroc, The Founder). Als nieuwe aanwinst van PMG krijg je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en word je beloond voor je successen. We bieden een goed salaris, hele toffe secundaire arbeidsvoorwaarden en een gloednieuw kantoor in de Millennium Tower bij Amsterdam Sloterdijk. En dan hebben we de borrels en onvergetelijke events nog niet eens genoemd.

Wil jij ook een PMG-er zijn?

Solliciteer direct!

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar isabelle.beijering@pulsemedia-group.com of bellen met 020-7402792 of 06-40440543.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.